Bankia apreciază că preţurile imobilelor din Spania vor scădea cu încă zece la sută

Până la reabilitarea pieţei imobiliare spaniole, aflată în stagnare, preţurile imobilelor vor scădea cu încă zece procente, este convingerea casei de economii spaniolă Bankia, potrivit căreia nu se va înregistra vre-o modificare semnificativă mai devreme de 2014.

Potrivit guvernului, preţurile caselor au scăzut în medie în primul trimestru din 2008 cu 15,8 la sută, însă în realitate această scăderea a depăşit 20%, în unele regiuni chiar cu 40 %. Cu toate acestea, Bankia, care a luat fiinţă prin fuziunea dintre Caja Madrid, Bancaja şi alte cinci companii, este convinsă că o altă reajustare a preţurilor reprezintă singura soluţie pentru a echilibra cererea şi oferta.

Grupul G-14, format din cele mai importante agenţii imobiliare spaniole, consideră că numărul de case vândute în acest an va scădea cu 8,3 %, realizându-se astfel aceleaşi valori ca în anul 2005. După G-14, o creştere marcantă a vânzărilor nu se va înregistra nici până în anul 2015. Chiar dacă în 2010 s-a înregistrat o îmbunătăţire uşoară ca urmare a creşterii preconizate a TVA-ului, numărul de imobile nevândute din Spania a crescut cu 2,7 %.

Aceste estimări se bazează pe paşii guvernului spaniol, care încearcă să-i convingă pe locuitorii unor alte ţări europene să-şi cumpere în Spania o "a doua casă".

Uitaţi-vă la oferta de imobile de vânzare în Spania.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: