Creşte popularitatea imobilelor din locaţii de schi

În ciuda dificultăţilor financiare ale zonei Euro şi instabilităţii anumitor pieţe imobiliare, cererea de imobile din staţiuni de schi din Alpi este în continuă creştere. Pentru a ilustra, nouă la sută dintre britanicii care posedă o casă de vacanţă au optat pentru Alpi. Turismul de schi creşte de la an la an, în ultimii zece ani înregistrându-se o creştere cu nouă procente.

Chiar dacă destinaţiile de schi nu sunt dintre cele mai ieftine, cei interesaţi au la dispoziţie tot mai multe de staţiuni de schi, excelent situate şi de cea mai bună calitate, care oferă cumpărătorilor un loc de refugiu pe care îl pot utiliza în scop personal, îl pot închiria cu uşurinţă şi în viitor pot profita financiar de pe urma lui.

Franţa, care rămâne cea mai preferată destinaţie pentru potenţialii cumpărători, atrage o treime dintre aceştia. Clientela cea mai exigentă se orientează către staţiunile de lux Megève şi Courchevel, unde preţul mediu pe metrul pătrat este în jur de 9 mii EUR. Însă, ţara oferă şi destinaţii adecvate pentru o gamă mai largă de persoane interesate, cum ar fi staţiunile Les Arcs sau Morzine.

Imobilele nou construite sunt mai avantajoase pentru cumpărători, mai ales datorită faptului că taxele notariale pentru achiziţionarea unui imobil mai vechi pot atinge şi 8 % din preţul de achiziţie. Comparativ cu aceasta, pentru imobilele construite cu cel mult cinci ani în urmă taxele notariale sunt de 2,5 %.

Bineînţeles că francezii sunt pe primul loc în topul cumpărătorilor de imobile în destinaţii de schi. Potrivit agenţilor imobiliari, cel mai important criteriu de alegere nu ar trebui să fi altitudinea, ci caracterul general al locaţiei, infrastructura locală, dotarea cu teleschiuri şi telecabine, precum şi accesibilitatea staţiunii.

Din acest punct de vedere, pot fi avantajoase locaţiile Samoëns şi Morrillon, care fac parte din regiunea de schi Grand Massif. O altă opţiune o reprezintă satele din Savoia, cum ar fi Saint Martin de Belleville, de unde în numai zece minute se ajunge în centrul resortului Three Valleys.

Austria, una dintre puţinele ţări europene care a evitat recesiunea, oferă condiţii de schi comparabile cu cele din Italia sau Franţa, completate de calitatea excelentă a imobilelor şi de veniturile destul de mari din închirierea ulterioară. Una dintre cele mai preferate destinaţii este Zell Am See, unde preţurile sunt aproape la jumătate comparativ cu Kitzbühel.

» Oferta de imobile din Alpi.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: