Imobile în străinătate - ce este de interes?

Majoritatea clienţilor cumpără imobile în străinătate în scopul întrebuinţării proprii, eventual în combinaţie cu închirierea ulterioară. Aproximativ jumătate dintre aceşti clienţi au o imagine concretă despre regiunea solicitată (de ex. Franţa, Cote d´Azur). Cea de-a doua jumătate dintre clienţi au numai o imagine generală (de ex. în apropierea mării) şi, după ce ne consultăm cu ei, convenim locaţia corespunzătoare.

În centrul atenţiei sunt în primul rând imobilele aflate la un nivel redus şi mediu de preţ, cca. 100,000 – 250,000 EUR. De exemplu în Austria un apartament mic într-o staţiune de schi se poate cumpăra deja de la cca. 60,000 EUR. Cu toate acestea, întâlnim şi clientela bogată, capabilă să investească până la milioane de EUR sau dolari. Există şi clienţi care-şi achiziţionează mai multe imobile în străinătate – unul la mare în Europa, al doilea în Alpi şi al treilea în Caraibe.

În ultima vreme se înregistrează un interes mare şi pentru achiziţionarea de pensiuni şi hoteluri în străinătate, mai cu seamă în rândul întreprinzătorilor particulari. Aceştia ori îşi extind activităţile comerciale, ori, dimpotrivă, îşi încheie activităţile comerciale actuale şi doresc să înceapă din nou şi altfel în străinătate. Înregistrăm un interes crescut şi din partea firmelor care achiziţionează blocuri de apartamente la mare, pentru recreerea managementului şi a angajaţilor, eventual a partenerilor de afaceri. O grupă specială şi din ce în ce mai mare de cumpărători o reprezintă iubitorii de golf, care îşi achiziționează imobile în apropierea terenurilor de golf din regiunile cu climă caldă - ideal la mare.

O grupă de clienţi, deocamdată mai mică, o formează investitorii al căror interes primar este acela de a valorifica investiţiile, fiindu-le într-un fel indiferent unde se află imobilul. Considerăm însă că această grupă de cumpărători va creşte treptat. Aceşti investitori „clasici” consideră investirea în imobile din străinătate ca pe o altă oportunitate de diversificare a portofoliului lor investițional.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: