Investiţii în imobile din Londra

Preţurile imobilelor rezidenţiale din Anglia au crescut în ultimele 12 luni (septembrie 2012) în medie cu 2,6 %, creştere care depăşeşte inflaţia actuală a lirei sterline.

La această creştere cel mai mare aport l-a avut vânzarea imobilelor din Londra, în special vânzarea proprietăţilor imobiliare de lux din cartierele londoneze căutate. Preţurile din Londra au înregistra o creştere cu 10 %. Este interesant că în segmentul proprietăţilor imobiliare de lux, adică imobilele cartierele londoneze căutate, cca. o treime dintre cumpărători o formează investitori privaţi din străinătate. Cu succes şi-au "virat" aici economiile băneşti o mulţime de cetăţeni din Grecia, Rusia sau China. Acest lucru a făcut ca în cartierele preferate de investitorii străini preţurile imobilelor să crească şi mai mult de la un an la altul. De exemplu, statisticile înregistrează o creştere a preţurilor cu 31,6 % în Kensington şi Chelsea. Preţul mediu al imobilelor din Londra este în jur de 420.000 lire străine. Dar această medie este influenţată de preţurile extrem de mari ale unor proprietăţi imobiliare de lux. Se poate spune că o medie reală ar fi în jur de 300.000 lire sterline.

Majoritatea investitorilor străini din Londra optează pentru strategia buy-to-let, adică achiziţionarea unui imobil în scopul închiriere lui ulterioare. În cele mai multe cazuri este vorba despre închirierea pe termen lung. Categoria chiriaşilor este formată din categorii de persoane diferite, cum ar fi agenţii financiari din City, studenţii din Rusia, China şi din alte ţări, cărora chiria le este plătită de părinţii bogaţi.

Venitul mediu din chirie pentru Anglia şi Ţara Galilor a fost în iunie 2012 de 725 lire sterline / lună. În 2009 era de 650 lire sterline. În prezent în Londra chiriile sunt în jur de cca. 1.057 lire sterline pe lună. O veste bună pentru investitorii care vizează veniturile din închiriere este şi faptul că acest segment este în creştere permanentă în Anglia. Dacă în anul 2003 erau închiriate 29 % din imobile, în acest an s-a ajuns la 34 %. Proporţional cresc şi chiriile. Veniturile medii din închiriere au ajuns la nivelul de 5 % pe an. Chiriile au crescut cu 4,8 % de la un an la altul şi majoritatea proprietarilor de imobile intenţionează să scumpească în continuare.

Unii analişti au temeri ca piaţa imobiliară din Londra să nu se "supraîncălzească", dar pe de altă parte, având în vedere scăderea cererii interne, numărul total de tranzacţii este încă destul de redus comparativ cu perioada precedentă crizei imobiliare. Piaţa imobiliară din Londra (inclusiv cu imobile de închiriat) va fi influenţată substanţial de evoluţia economiei şi a pieţei bancare din Marea Britanie, dar şi de evoluţia situaţiei economice din zona euro, din Rusia şi China. Cu cât mai mulţi oameni vor avea impresia că economiile lor băneşti sunt ameninţate sau insuficient apreciate, cu atât mai mult vor căuta oportunităţi de investiţii alternative, iar proprietăţile imobiliare din Londra sunt o astfel de alternativă.

Exemple de venituri medii din chirii din locaţii prestigioase londoneze:

Highbury 400 lire/săptămână
Mayfair 650 lire/săptămână
Kensington 520 lire/săptămână
Knightsbridge 830 lire/săptămână
Chelsea 500 lire/săptămână

 

Un oarecare risc în cazul investiţiilor imobiliare în Marea Britanie îl poate reprezenta fluctuaţia cursului de schimb între Lira sterlină, Leu sau Euro. În cazul creşterii valorii Leului, investitorul care realizează venituri în Lire sterline ar putea suporta o anumită pierdere, dar acest lucru este valabil şi invers.

Jan Rejcha de la compania Rellox afirma: "O dată cu apariţia problemelor economice în Spania şi Italia, cetăţenii acestor ţări îşi vor orienta investiţiile într-o măsură mai mare către Londra, lucru care de fapt se întâmplă deja. Însă nu este vorba numai despre Londra. Fluxul de investiţii din sud va fi vizibil şi în alte metropole, paradoxal în special din Germania, cu precădere în Berlin."

» Vizitaţi oferta de proprietăţi imobiliare de închiriat din oraşe şi metropole.

Articole pe aceeaşi temă:

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: