Investiţii în proprietăţi imobiliare din Berlin şi din alte oraşe mari germane

Conform multor specialişti, preţurile imobilelor rezidenţiale din Germania sunt subapreciate comparativ cu preţurile din alte ţări dezvoltate din Europa.

Acest lucru în pofida faptului că în ultimii doi ani preţurile au crescut moderat - în 2011 cu cca. 6 % (în 2010 cu 2,5 %). Preţurile imobilelor noi din Berlin, Munchen şi Hamburg au crescut cu 10 -13 %. Această creştere este datorată în mare măsură speculaţiilor efectuate de investitorii străini. În special Berlinul a fost "luat cu asalt" de cumpărătorii din străinătate, majoritatea acestora fiind interesaţi achiziţionarea unor imobile destinate închirierii ulterioare. Cu toate acestea, proprietăţile imobiliare din Germania sunt mai accesibile decât în urmă cu douăzeci de ani - comparativ cu venitul pe familie sau cu valoarea chiriei din Germania. Statisticile indică pentru primul trimestru din 2012 o uşoară scădere cu 2,65 % a preţurilor imobilelor din Germania, comparativ cu trimestrul anterior.

Veniturile brute medii din chirii în Berlin au ajuns la cca. 4 % pe an. Cu toate acestea, pot ajunge şi la 8 % pe an în cazul locuinţelor mai mici din locaţii de calitate. Este vorba despre venituri brute, înaintea deducerii cheltuielilor şi impozitării. Preţurile apartamentelor mai vechi din Berlin încep de la 70 mii EUR.

Preţuri medii pentru apartamente:

  Preţ/m2
(EUR)
Chirie/m2/lună
(EUR)
Berlin 2.300 7,10
Hamburg 3.200 9,90
Munchen 4.100 12,40
Dresda 1.700 6,30
Leipzig 1.300 5,10

 

Raportul dintre locuinţele ocupate de proprietari şi cele închiriate este aproximativ identic, adică de 50 %, ceea ce înseamnă un aport mai mare al locuinţelor închiriate decât în multe alte ţări europene. Din acest punct de vedere, investiţia în achiziţionarea unui imobil de închiriat din Germania are sens, deoarece sunt suficienţi chiriaşi şi chiriile cresc.

A locui în chirie este un lucru răspândit în Germania şi pentru că legislaţia stabileşte regulile de majorare a chiriilor. În pofida crizei mondiale, economia Germaniei este într-o oarecare creştere. Şomajul este la cel mai mic nivel de la unificarea Germaniei.

» Vizitaţi oferta de proprietăţi imobiliare de închiriat din oraşe şi metropole.

Articole pe aceeaşi temă:

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: