La achiziţionarea unui imobil în Spania se pot economisi mii de euro

Bucuresti, 24. 10. 2011 - Guvernul spaniol a redus TVA-ul pentru achiziţionarea de imobile noi. Până la sfârşitul anului cumpărătorul va plăti 4 la sută, în loc de 8 la sută. În cazul imobilelor care costă 200 mii euro, suma va fi mai ieftină cu 8000 de euro. În plus, unii dezvoltatori, în cazul unor programe de promovare, acoperă şi restul de TVA în locul cumpărătorului.

Guvernul aşteaptă ca acest pas să revigoreze piaţa imobiliară, în special reducerea numărului de proprietăţi noi nevândute. În prezent în Spania sunt 687 523 de proprietăţi imobiliare noi nevândute, în timp ce anul trecut erau 688 044. S-a înregistrat deci o scădere cu numai 0,08 la sută comparativ cu anul trecut.

„Considerăm că pentru unele persoane interesate de achiziţionarea unui imobil în Spania reducerea TVA-ului va reprezenta stimulent pentru realizarea achiziţiilor până la sfârşitul anului,“ a declarat Jan Rejcha, directorul agenţiei imobiliare Rellox, specializată în intermedierea cumpărării şi vânzării de proprietăţi imobiliare străine din locaţii de agrement preferate.

În plus, Rellox, în colaborarea cu dezvoltatori spanioli, oferă şi alte avantaje în cazul unor proiecte selectate. Cumpărătorul nu va plăti nici restul de 4 % TVA. Suma corespunzătoare este acoperită de dezvoltatorul spaniol. „Condiţia este ca achiziţionarea proprietăţii imobiliare, inclusiv toate formalităţile, să fie finalizată până la sfârşitul anului 2011,“ a spus dl Rejcha.

Modificarea tarifului TVA este valabilă din 21 august până la 31 decembrie din acest an. TVA-ul este calculat din preţul de vânzare de bază ap imobilului, clientul putând economisi 4 la sută din suma menţionată în contractul de vânzare. În cazul unei proprietăţi cu preţul de 200 mii euro, clientul poate economisi 8 000 euro iar în cazul unor proiecte selectate chiar şi 16 mii euro.

Proprietăţile imobiliare din Spania se bucură în ultimii ani de interesul tot mai mare al investitorilor. Preţurile de vânzare ale imobilelor de pe partea continentală a Spaniei au înregistrat o scădere medie de cca 27% comparativ cu perioada de vârf din anul 2007, iar cele de pe zonele insulare - Insulele Baleare şi Insulele Canare - cu cca 17 %. Cu toate acestea, unii dezvoltatori au înregistrat în 2011 o creştere a interesului pentru achiziţionarea de proprietăţi imobiliare din cadrul unor proiecte de calitate – cu până la 25 % comparativ cu anul precedent.
 
Este evident că clienţii se concentrează asupra unor proiecte şi locaţii de calitate. Aceste imobilele sunt căutate în special de persoane care doresc să le folosească în scop personal. Acest lucru se datorează unei clime ideale, sutelor de kilometrii de plaje minunate şi condiţiilor ideale pentru practicarea golfului.

În prezent, interesul cumpărătorilor este concentrat în primul rând asupra litoralului, cum ar fi Costa del Sol sau Costa Blanca. Apartamentele noi se pot cumpăra de la cca 120 mii EUR, casele în serie de la 200 mii EUR, iar casele independente de la 300 mii EUR. Multe dintre aceste case noi sunt construite direct pe terenurile de golf şi în apropierea plajelor. O altă atracţie pentru mulţi investitori o reprezintă posibilitatea de închiriere ulterioară a proprietăţilor achiziţionate, lucru care funcţionează perfect în regiune.

Oarecum diferite sunt condiţiile de cumpărare a imobilelor din Mallorca, care, chiar dacă este un teritoriu spaniol, diferă în mod semnificativ de restul ţării. Mallorca oferă un lux mai mare, serviciile sunt la cel mai înalt nivel şi multe personalităţi şi-au cumpărat proprietăţi aici. Toate acestea s-au reflectat şi în preţurile imobilelor, apartamentele noi vânzându-se aici de la 200 mii EUR.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: