Mallorca, Insulele Canare şi Costa del Sol anunţă o creştere a preţurilor imobilelor

Chiar dacă Spania nu şi-a revenit încă din criza imobiliară, unele regiuni ale ţării înregistrează un boom fără precedent. Un exemplu pot fi regiunile Costa del Sol, Insulele Baleare şi Insulele Canare.

În Insulele Baleare (Mallorca, Menorca,..) şi în Insulele Canare preţurile imobilelor au crescut în medie în ultimul an cu 3,3 %, ceea este în contrast cu alte regiuni din Spania. Din statistici rezultă că preţurile imobilelor din regiunile mai puţin atractive sunt în scădere, în 2012 fiind vorba de o scădere cu 10,5 %.

Este evident faptul că această creştere a activităţii în regiuni ca Insulele Baleare este determinată de natura persoanelor interesate de achiziţionarea unui imobil. În marea majoritate (până la 80 %) este vorba despre persoane non-rezidente, care bineînţeles că optează pentru cele mai bune locuri şi cele mai frumoase locaţii.

Experţii imobiliari sunt de acord că piaţa imobiliară spaniolă nu poate fi apreciată ca un întreg. Datorită suprafeţei mari ale Spaniei, diversităţii geografice și caracteristicilor unice ale anumitor regiuni, se impune ca analizele să se concentreze mai degrabă asupra tendinţelor din diferite regiuni. Un exemplu poate fi impactul crizei economice - regiunile de pe coasta Mării Mediterane au fost afectate de o cădere a preţurilor cu până la 45 %, în timp ce Insulele Baleare şi Canare au înregistrat o scădere cu 24 %, revenindu-şi destul de rapid.

Se aşteaptă o ameliorare a situaţiei în următorii ani. La aceasta poate contribui proiectul de lege care ar introduce posibilitatea de acordare a statutului de rezident pentru toţi cei care cumpără un imobil de o anumită valoare. Însă, chiar în lipsa acestei legi, este evidentă o creştere a interesului pentru proprietăţile imobiliare exclusiviste.

Interesul pentru imobile cu preţuri mai mici vine, în mod tradiţional de altfel, din Marea Britanie, Scandinavia şi din alte ţări cu precădere europene. Aceste persoane interesate de achiziţionarea unui imobil caută proprietăţi pe Costa de Sol, ceea ce contribuie la redresarea rapidă a activităţii din această regiune. La această redresare contribuie şi creşterea numărului de zboruri pe aeroportul din Malaga - călătoriile devenind astfel mai ieftine şi regiunea mai accesibilă.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: