Piața imobiliară din Elveția continuă să îi atragă pe investitorii străini

Piața imobiliară elvețiană este în continuă creștere de aproape 20 de ani. Acum, când au fost implementate reguli mai strice care reglementează finanțarea prin credite ipotecare, creșterea prețurilor a încetinit dar nu s-a oprit.

Inflația prețurilor are impact mai ales asupra stațiunilor de lux și centrelor orașelor, în timp ce în alte localități proprietățile imobiliare continuă să fie destul de accesibile. Cererea este susținută și de costurile foarte mici ale creditelor ipotecare. Oferta insuficient va fi factorul care va stimula prețurile în următorii 5, 10 ani.

Elveția îi atrage pe investitor mai ales datorită peisajelor minunate și climei care promit venituri stabile din închiriere, atât vara, cât și iarna. Este interesant și oferta imobiliară din zonele rurale, unde însă posibilitățile de închiriere sunt puțin mai limitate.

Cei mai mulți investitor vizează proprietățile imobiliare din stațiuni mai puțin luxoase, care au cel mai mare potențial. Acestea prezintă cel mai mare potențial de creștere a veniturilor din închiriere. Investitorii se orientează și către resorturi în care se investește mult în infrastructura nouă, ceea ce promite o mai mare cerere pentru cazare și închiriere. Un exemplu ar putea fin noua telegondolă care unește Grimentz cu Zinal sau noul teren de golf și hotelul din Andermatt.

În stațiunile de lux, cum ar fi Davos, Verbier sau St. Motritz, creșterea rapidă a prețurilor din ultimii 15 ani a dus a o scădere a veniturilor. Numărul de proprietăți imobiliare din stațiunile elvețiene, cumpărate de investitori străini, a scăzut în ultima vreme și datorită puterii de cumpărare francului elvețian.

Scopul legii „Lex Weber“ este acea de a restricționa construcțiile noi în regiunile montante limitându-se astfel numărul de mobile de vacanță. Din 2013, acest tip de imobile trebuie să reprezinte 20 % din totalul de proprietăți imobiliare. Așadar, cumpărătorii sunt nevoiți să își aleagă din proiectele existente, ceea ce poate duce implicit la creșterea prețurilor pentru imobilele de vacanță.

Leea Lex Koller se aplică pentru investitorii străini, limitând la 1 440 pe an numărul de unități vândute către cetățenii străini. Acest număr se împarte între toate cantoanele și cele mai multe autorizații sunt primite de cantoanele din sud-vest, adică acolo unde se află majoritatea stațiunilor de schi populare: Bernese Oberland, Valais și Vaud.

Vă gândiți să cumpărați un imobil în Elveția? Vă rugăm să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Foto: emperorcosar / Shutterstock

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: