Piaţa imobiliară din Franţa atrage prin posibila scădere a preţurilor

Piaţa imobiliară din Franţa ar putea intra în recesiune datorită crizei din zona euro şi ajustării fiscale planificate. Cei cărora preţurile imobilelor de aici li se păreau exagerate şi se gândeau să se orienteze către alte locaţii, probabil că se vor răzgândi.

Brokerii imobiliari, care de obicei nu speculează pe tema presupunerilor, au început deja să interpreteze public semnalele care indică căderea pieţei. Conform unor opinii, această cădere va fi între cinci şi zece la sută, dar nu va fi atât de bruscă, aşa cum s-a întâmplat între 2008 şi 2009.

Agenţiile imobiliare sunt de acord că în niciun caz nu va fi vorba despre un crah, chiar dacă piaţa se va adapta într-o oarecare măsură.

Specialiştii sunt convinşi că piaţa cu imobile din Paris este una cu cele mai supraevaluate preţuri. În ultimii zece ani, piaţa a înregistrat o creştere care în anumite locuri a atins şi 184 la sută. Însă din 2011 piaţa a înregistrat şi căderi în alte locuri. Circumscripţia numărul cinci din Paris, din jurul Place D'Italie, anunţă o scădere cu 4,6 %, iar circumscripţia zece, unde se află gara de nord şi de est, cu 4 %.

Ce mai mare scădere a preţurilor imobilelor s-au înregistrat în afara Parisului, în locaţii cu cum ar fi Dordogne (scădere cu 3-4 %), Burgundia (aproape 7 %) sau sudul Normandiei (6 %). Însă cea mai mare scădere este anunţată din Albi regiunea Tarn (18 %). Cu siguranţă că această tendinţă va persista şi în următoarele luni în aceste regiuni.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: