Piaţa imobiliară din Italia va înregistra o creştere şi în anul 2012

Brokeri imobiliari nu aşteptă în prima jumătate a acestui an o scădere semnificativă a interesului pentru proprietățile imobiliare din Italia. Conform estimărilor, interesul crescut pe care brokerii l-au înregistrat în ultimul trimestru al anului 2011, va continua şi în anul în curs. La sfârşitul anului 2001 s-a înregistrat cea mai mare cerere din ultimii patru ani.

Persoanele interesate de achiziţionarea unei proprietăţi imobiliare nu proveneau numai din Italia, ci şi din Marea Britanie, Norvegia, Elveţia, Rusia şi din alte ţări. Potrivit ultimelor date, 80% din casele din Italia sunt în posesia unor proprietari privaţi. La aceasta contribuie şi restricţiile care reduc profiturile locatorilor.

Întrebarea este la ce nivel vor preţurile proprietăţilor imobiliare. Potrivit datelor think-tank-ului Nomisma, preţurile imobilelor din Italia au scăzut în decursul unui an, până în iunie 2011, cu 0,7 %. Dar experţii nu sunt de acord asupra faptului că preţurile vor continua să scadă, sau dacă vor trebui să se pregătească pentru o tendinţă de creştere.

În ultima vreme, proprietăţile imobiliare din apropierea lacurilor Como şi Maggiore sunt clar în prim-planul cumpărătorilor, cererea pentru aceste proprietăţi crescând semnificativ. Oamenii apreciază împrejurimile lacurilor, care reprezintă o destinaţie ideală de vacanţă. Un alt avantaj îl reprezintă şi accesul excelent de la aeroportul internaţional din Milano.

Vizualizaţi oferta de imobile de vânzare în apropierea lacurilor italiene.

Un alt argument în favoarea achiziţionării unui imobil în această locaţie este şi perspectiva stabilităţii preţurilor proprietăţilor. Incertitudinea în zona euro poate fi transferată în viitor şi asupra pieţei imobiliare din Italia. Însă, potrivit brokerilor imobiliari, imobilele din zone similare sunt în curs în orice condiţii şi impactul asupra valorii de piaţă a lor este minim.

Conform revistei Country Life, o altă zonă la fel de stabilă pentru investiţii este Toscana.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: