Piaţa imobiliară italiană este in colaps

Piaţa imobiliară din Italia cunoaşte unul dintre cele mai mari colapsuri financiare din istoria sa. Astfel rezultă din ultimele rapoarte publicate. Această situaţie survenit în pofida faptului că Italia făcea parte dintre ţările cu un număr mare de rezidenţi străini atraşi nu numai de arhitectura şi cadrul natural minunate. Însă în ultima vreme, preţurile tuturor imobilelor din Italia au scăzut dramatic.

Această cădere bruscă a preţurilor se datorează mai ales majorării impozitului pe imobile dar şi crizei din Europa. Un alt factor îl reprezintă faptul că băncile şi instituţiile creditoare nu mai oferă mijloace financiare pentru achiziţionarea de imobile.

Toate aceste condiţii fac din această perioadă una oportună pentru cei interesaţi de achiziţionarea unui imobil în Italia. Unii încă mai aşteaptă încercând să speculeze o altă cădere a preţurilor. Conform brokerilor imobiliari, preţurile au început să scadă deja cu doi ani în urmă, iar această tendinţă se pare că nu se va modifica. În prezent, nu sunt rare cazurile în care preţurile au scăzut la jumătate. O situaţie mai bun se înregistrează în Roma, dar şi aici preţurile au scăzut cu 10 %.

Conform economistului Alessandro Antonelli din Roma, se poate aştepta o cădere a preţurilor cu încă 15-25 % în următorii ani. În acelaşi timp şi dânsul confirmă faptul că situaţia este oportună pentru cei interesaţi de achiziţii, având în vedere că piaţa imobiliară se va consolida în viitor, dar nu este sigur când.

Cu toate acestea, încă mai există o serie întreagă de investitori de diferite naţionalităţi care acţionează pe piaţa italiană. Sunt atraşi mai ales de arhitectura acestei ţări sud-europene. Nu trebuie uitat ici faptul că Italia nu împiedică în niciun fel investitorii imobiliari străini.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: