Preţurile chiriilor din Londra au crescut semnificativ

Preţurile chiriilor din Londra au crescut într-un an cu aproape cinci la sută. Dacă în 2012 o chirie medie ajungea la 1538 lire sterline, cu un an înainte era cu 62 de lire sterline mai puţin. Cele mai mari creşteri ale preţurilor s-au înregistrat în zona de sud-est a Londrei, unde chiriile au crescut în medie cu 11 - 13 la sută, în timp ce în zonele londoneze din nord această creştere a fost în jur de 8 - 10 la sută.

Chiriile au crescut în special în locaţii care până nu demult erau mai puţin preferate, acest lucru fiind legat de faptul că preţurile în cartierele preferate cresc cu mult mai rapid, devenind astfel inaccesibile pentru foarte mulţi chiriaşi.

Se prelungeşte şi durata de închiriere medie. Perioada de închiriere a crescut în medie cu o lună de la un an la altul, de la 14 la 15 luni. Perioada de închiriere a ajuns în unele zone chiar la 17 luni. Acest lucru este asociat cu creşterea preţurilor care îi face pe chiriaşi să-şi asigure o stabilitate a preţurilor actuale pe o perioade de timp cât mai lungă.

De asemenea, prin această strategie, chiriaşii doresc să reducă la minim costurile aferente mutării şi taxelor administrative. Dar şi proprietarii de imobile pot fi mulţumiţi. Se scurtează semnificativ perioada de timp în care imobilul nu este ocupat.

Sunt rare cazurile în care proprietarii convin în prealabil cu chiriaşii majorarea treptată a chiriilor în funcţie de situaţia de pe piaţă.

Datorită creşterii pieţei cu imobile de  închiriat este tot mai dificil pentru potenţialii cumpărători să găsească un imobil corespunzător.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: