Preţurile imobilelor din Spania au scăzut din nou în aprilie

Agenţiile imobiliare anunţă o nouă scădere a preţurilor proprietăţilor imobiliare din Spania. În aprilie, indexul imobiliar a scăzut cu în 12,5 la sută, ceea ce în total reprezintă o cădere cu 29,8 la sută comparativ cu sfârşitul anului 2007, când piaţa imobiliar din Spania era la punctul culminant.

Cea mai drastică scădere s-a înregistrat la imobilele de coasta Mării Mediterane. Scăderea a fost de 14,3 la sută comparativ cu anul trecut. Au urmat imobilele din capitalele celorlalte regiuni spaniole, unde preţurile au scăzut cu 13,7 la sută faţă de aceeaşi lună din anul trecut. În cazul ambelor categorii scăderea a fost mai mare decât media întregii pieţe.

La celălalt capăt al clasamentului, sub medie, au fost Insulele Baleare şi Canare (o scădere cu 12,3% faţă de anul precedent) şi regiunile metropolelor (12%). Agenţiile imobiliare au înregistrat scăderi mai mici în celelalte "administraţii locale", care nu sunt încadrate în categoriile menţionate mai sus. Această scădere a fost de 10,6%.

Din punct de vedere al scăderii totale, situaţia cea mai dramatică este pe coasta Mării Mediterane, unde în aprilie s-a înregistrat o scădere totală de 37%. Au urmat Madridul şi capitalele celorlalte regiuni (32,8%), zonele metropolitane (30,7%), Insulele Baleare şi Canare (26,9%) şi restul teritoriului (24,2%).

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: