Prețurile imobilelor din Spania vor crește în 2019 cu până la 7 %

Piața imobiliară din Spania a cunoscut o relansare și această evoluție pozitivă este presupusă și pentru 2019. Compania spaniolă Tinsa apreciază că prețurile medii vor crește în 2019 cu 5–7 %. Această creștere este confirmată de creșterea cererii, de reducerea ratei de șomaj și de creșterea numărului de autorizații de construcție emise.

Anul trecut, prețurile mobilelor din toată Spania au crescut de la an la altul cu 5,6 %. Totuși, încă sunt cu 36 % mai mici decât înaintea crizei financiare din 2006 și persistă încă diferențele semnificative dintre regiunile individuale.

Preturile cresc mai rapid în orașele mari, cum ar fi Barcelona sau Madrid. Pe litoral prețurile cresc moderat. În regiunile mai puțin populare prețurile aproape că nu s-au modificat de la atingerea valorilor minime. Stabilizarea pieței continuă însă și cu siguranță că se va extinde în tot mai multe regiuni.

Compania Tinsa presupună că numărul de vânzări din acest an va crește de la 500 000 la 625 000 sau chiar 650 000. În 2019 va crește și numărul de autorizații de construcție emise, de la 100 000 la aproximativ 125 000.

Banca spaniolă BBVA menționa că va crește numărul cumpărătorilor străini. Conform datelor furnizate de notarii spanioli, străinii au cumpărat în Spania, în prima jumătate a anului 2018, 53 359 de imobile, ceea ce depășește semnificativ numărul record de 33 000 de imobile vândute străinilor în aceeași perioadă din 2007, adică atunci când piața imobiliară a atins punctul culminant.

Vă gândiți să cumpărați o casă sau un apartament în Spania? Uitați-vă la proiectele imobiliare de calitate, oferite spre vânzare în Spania. Dacă sunteți interesați este suficient să ne contactați pentru a vă pregăti o ofertă personalizată, în baza cerințelor dvs. Vă vom acorda consiliere pe întreg parcursul procedurii de achiziționare a unui imobil în Spania.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: