Proprietăţile imobiliare din Croaţia: preţurile se menţin la un nivel stabil

După o perioadă de doi ani de scădere continuă, preţurile imobilelor din Croaţia încep să se stabilizeze. În luna ianuarie a acestui an, preţurile au crescut cu 0,4 % pe lună. Însă, faţă de anul precedent, se înregistrează o scădere cu 3,8 %.

De la începutul crizei economice, septembrie 2008, a avut loc o scădere cu 11 % a indexului de preţ al proprietăţilor imobiliare croate. Însă creştere înregistrată în ianuarie reprezintă a treia creştere consecutivă de la o lună la alta.

În Croaţia, comparativ cu alte ţări, scăderea pre?urilor imobilelor, ca urmare a crizei economice, nu a avut un caracter dramatic. Croaţia este cea mai populară destinaţie turistică de la Adriatică. Oferă vizitatorilor un litoral frumos variat, cu diferite tipuri de plaje, cu apă curată cristalină şi o mulţime de facilităţi şi servicii la un nivel bun. De aceea piaţa imobiliară de aici este în mare măsură "rezistentă" la impactele crizei economice.

În ianuarie 2011, preţul mediu pe metrul pătrat al unui imobil situat în apropierea litoralul era de 1 864 €. Preţurile apartamentelor situate în sta?iunile de litorale erau la nivelul de 2 055 € pe metrul pătrat. Pre?urile caselor pe Coasta Adriaticii erau în medie la nivelul de 1 564 € pe metrul pătrat.

Doriţi să aflaţi mai multe? Citiţi informaţiile detaliate referitoare la achiziţionare unei proprietăţi imobiliare în Croaţia sau vizitaţi baza noastră de date cu imobile de vânzare în Croaţia.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: