Sfaturi pentru achiziţionarea unui imobil de schi în Alpi

În ultima vreme creşte vertiginos interesul pentru imobile din staţiunile de schi. Unul dintre motive este acela că devine din ce în ce mai dificilă rezervarea unui sejur în perioadele cele mai aglomerate şi, dacă acest lucru reuşeşte, preţurile sunt foarte mari.

Un apartament în apropierea pârtiei este o investiţie excelentă, proprietarul alegându-şi singur săptămânile în care doreşte să-l utilizeze iar în restul timpului îl închiriază obţinând venituri stabile. Preţurile imobilelor din Alpi sunt în continuă creştere, ceea ce face ca achiziţionarea unei astfel de proprietăţi imobiliare să fie o investiţie avantajoasă şi din acest punct de vedere.

Dintre cele mai populare locaţii fac parte Alpii austrieci și francezi, mai multe cantoane din Elveţia sau în partea de nord a Italiei. Majoritatea persoanelor interesate solicită apartamente mai mici, situate în apropierea pârtiilor. Aceste imobile se află de obicei în clădiri construite special în acest scop sau în blocuri cu regim hotelier şi oferă un nivel de confort mediu la un preţ avantajos. Astfel de preţuri sunt în jur de 100 mii EUR, în staţiunile mai mici. Contra unei astfel de sume se poate intra în posesia unui frumos apartament complet reconstruit.

La alegerea imobilului trebuie luată în considerare şi locaţia, ţinându-se cont de accesibilitate din locul de unde veţi călători cel mai des acolo. Alţi factori importanţi sunt altitudinea la care se află imobilul (de la altitudinea de 2 000 metri aveţi siguranţa că va fi zăpadă în tot sezonul), mărimea staţiunii în care se află şi lungimea totală a pârtiilor de schi.

Ski-in/ski-out înseamnă că se poate schia chiar din faţa uşii, fără a fi nevoie să folosiţi serviciile transport cu schi-bus sau să mergeţi pe jos. Un mare plus este în cazul în care imobilul dispune de o magazie de schiuri încălzită. Jacuzzi, saunele şi piscinele încălzite au devenit în ultima facilităţi foarte frecvente ale clădirilor de apartamente.

Dacă vă gândiţi la achiziţionarea imobilului ca la o investiţie, ar fi bine să ştii dacă locaţia este atractivă pentru turişti şi vara. Un imobil care este utilizat în toate anotimpurile va aduce cu siguranţă venituri mai mari decât cel care este ocupat numai iarna.

» Oferta de imobile de schi din Alpi.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: