Un nou impozit pe imobile în Franţa - ce impact are supra investitorilor străini?

De la 1. ianuarie 2013 intră în vigoare în Franţa un nou pachet de legi propus de Cecile Duflot, ministru francez pentru locuinţe. Acest pachet îl înlocuieşte pe cel Scellier, care iese din vigoare în ultima zi din 2012.

Obiectivul acestor legi este acela de a crea mai multe noi unităţi de locuinţe sociale pentru piaţa locală franceză. Însă, ca efect secundar, are impact şi asupra investitorilor străini care achiziţionează imobile în Franţa ca locuinţe secundare.

În cazul în care după 1 ianuarie 2013 cumpăraţi un imobil (nou şi nemobilat) pentru închiriere ulterioară într-o anumită locaţie din Franţa, veţi avea dreptul de a deduce 18 % din impozit (până la 300.000 EUR). Deducerea va fi repartizată pe durata a 9 ani. Condiţia pentru aplicarea acestei deduceri o reprezintă reducerea nivelului chiriei cu 20 % sub nivelul chiriei curente practicabile pe piaţă.

Adunarea Generală a Franţei a aprobat şi proiectul preşedintelui Holland, conform căruia din ianuarie 2013 oamenii vor trebuie să fie pregătiţi pentru un nou impozit pe veniturile din închirierea imobilelor. Pentru proprietarii de imobile străini care îşi închiriază casele sau locuinţele, impozitul pe venit se va majora de la 20% la 35,5%. Luând în calcul costurile de regie şi de amortizarea imobilului (5 % pe an) şi a dotărilor interioare (10 % pe an), impozitul anual real pe veniturile din închiriere va continua să fie nul în majoritatea cazurilor.

Guvernul francez majorează impozitul pe venit din vânzarea de imobile în primi ani de deţinere în proprietate de la 16 la 34,5 %. Cu toate acestea, pentru 2013 se stabileşte o reducere a impozitului cu 20 %. Pentru perioada următoare celor cinci ani rămân în vigoare reducerile de impozit tabulare existente. După 30 de ani de deţinere în proprietate, nu se plăteşte impozit din vânzarea proprietăţilor imobiliare din Franţa. În orice caz, rămân valabile acordurile cu Franţa privind impozitarea dublă.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: