Unde puteţi schia în Austria în octombrie?

Sezonul de iarnă se apropie rapid şi, dacă sunteţi schiori pătimaşi, poate nu mai aveţi răbdare până când staţiunile de schi îşi deschid porţile. Poate veţi fi surprinşi, dar nu va trebui să mai aşteptaţi. Unele staţiuni austriece au deschis încă din octombrie. Vă oferim în continuare o descriere succintă a şapte dintre acestea.

Pitztal Glacier (15. 9. 2018 – 5. 5. 2019)

Pe acest domeniu schiabil, de dimensiuni mai mici, stratul de zăpadă este garantat. Întregul domeniu se află la altitudinea de 3 440 de metri şi veţi găsi aici şi cafeneaua de la cea mai mare altitudine din Austria.  Şase teleschiuri deservesc cei 21 de km de pârtie. Pe gheţar sunt pârtii cu diferite grade de dificultate, existând şi câteva pante rezervate iubitorilor de freeride. Domeniul include şi un snowpark.

Hintertux Glacier (deschis tot timpul anului)

Pe domeniul schiabil Hintertux Glacier, din Alpii Zillertal, puteţi schia pe tot parcursul anului. La altitudinea de 1 500 până la 3 250 metri vă aşteaptă 60 km de pârtii, 13 km de trasee de schi fond şi 20 teleschiuri şi telescaune. Majoritatea pârtiilor au un grad de dificultate mediu. V-aţi gândit că aţi putea deţine o proprietate imobiliară într-un astfel de loc? Ce aţi zice să vizitaţi aceste apartamente exclusiviste aflate chiar pe pârtie.

Sölden (22. 9. 2018 – 1. 5. 2019)

În staţiunea tiroleză Sölden aveţi la dispoziţie 144 km de pârtii şi 31 de mijloace de transport pe cablu. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt destinate schiorilor începători. În această staţiune sunt doi gheţari, aşadar nu trebuie să vă temeţi de lipsa zăpezii. Vă veţi putea bucura de vederi impresionante către munţii din jur direct de pe pârtie sau de pe renumitul pod suspendat. În timpul sezonului se desfăşoară aici o serie întreagă de evenimente şi restaurantele din zonă oferă excelente mâncăruri tradiţionale.

Stubai Glacier (29. 9. 2018 – 2. 6. 2019)

Această staţiune tiroleză se află nu departe de Innsbruck şi vă oferă în total 38 km de pârtii de schi şi încă 21 km de trasee pentru schi fond.  Ca o curiozitate, veţi găsi aici o pârtie de 10 km, cu o diferenţă de nivel de 1 500 de metri sau o pârtie abruptă, cu pantă de 60%.

Foto: Frank Gaertner/Shutterstock

Kaunertal Glacier (29. 9. 2018 – 12. 5. 2019)

Oricine va avea loc să-şi exerseze virajele pe pârtiile late şi aproape goale de pe acest mic domeniu schiabil din regiunea Tiroler Oberland.  Veţi avea la dispoziţie aici aproximativ 21 km de pârtie şi 8 mijloace de transport pe cablu. Vă veţi putea da drumul la vale de la altitudinea de 3 108 metri. Gheţarul oferă privelişti fantastice către împrejurimi.

Kitzsteinhorn – Kaprun (1. 10. 2018 – 2. 6. 2019)

Renumitul domeniu schiabil Kitzsteinhorn – Kaprun cuprinde 41 km de pârtii, 17 mijloace de transport pe cablu şi 10,5 km de trasee pentru schi fond. Este singurul domeniu schiabil pe gheţar din Salzburg. În ultima vreme au fost construite noi mijloace de transport pe cablu, ceea ce a redus la minim timpul de aşteptare. Zona este o destinaţie populară în rândul iubitorilor de freeride. Faceţi o plimbare relaxantă şi vizitaţi aceste apartamente moderne şi complet echipate sau apartamentele de lux, în stil alpin, care vă oferă oportunitatea unică de vă petrece vacanţa în propria locuinţă.

Kitzbühel/Kirchberg – KitzSki (13. 10. 2018 – 1. 5. 2019)

Şi nu în cele din urmă, staţiunea Kitzbühel, care poate nici nu ar mai trebui prezentată, renumele vorbeşte de la sine. Se întinde de la 800 la 2 000 de metri atitudine. Este locul de desfăşurare a multor concursuri de schi cu prestigiu, inclusiv Cupa Mondială care are loc pe temuta pârtie Streif, cu pantă de până la 75%. Schiorii și snowboarderii au la dispoziţie 185 km de pârtii, iar iubitorii de schi fond peste 45 km de trasee special amenajate.  După o zi obositoare pe pârtie vă veţi putea desfăta într-unul din numeroasele restaurante de calitate. În Kitzbühel este animaţie pe tot parcursul sezonului.


Foto: tim photography/Shutterstock a moreimages/Shutterstock.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: