Zermatt: este vorba în primul rând de proprietăţi imobiliare de lux pentru persoane exigente

Matterhorn, cel mai renumit munte din Europa, şi Alpii Wallis din împrejurul lui sunt considerate adesea a fi simbolurile Elveţiei. Acest munte, cu o altitudine de 4478 de metrii, mai este denumit şi Cervino în italiană sau Mont Cervin ori Le Cervin în franceză. Matterhorn este situat la graniţa dintre Italia şi Elveţia, chiar deasupra oraşului elveţian alpin Zermatt.

Înainte de vă prezenta mai detaliat oraşul Zermatt, se cuvine să menţionăm că achiziţionarea unui imobil în Elveţia este oarecum atipică comparativ cu celelalte state europene. De aceea vă recomandăm să contactaţi mai întâi agenţia noastră pentru a vă lămuri specificul achiziţionării unei proprietăţi imobiliare elveţiene şi pentru a v ajuta să alegeţi o proprietate corespunzătoare cerinţelor dvs.

Zermatt este o destinaţie elveţiană foarte preferată. Este vizitat nu numai de alpinişti, care pot escalada atât Matterhorn-ul cât şi ceilalţi munţi din împrejurimi, dar destul de frecvent şi de schiori. Ski Paradise Resort din zonă este o adevărată bijuterie europeană. Se poate mândri cu mai multe superlative pe plan european. Este regiunea de schi cea mai mare şi, în acelaşi timp, situată la cea mai mare altitudine din Europa. Oferă cele mai moderne şi cele mai calitative tehnologii de zăpadă artificială, precum şi servicii de lux. Toate acestea fac să fie printre cele mai scumpe staţiuni din Europa.

Orăşelul Zermatt are cinci mii cinci sute de locuitori, aflându-se la o altitudine între 1620 şi 3889 metrii. Localnicii au convenit deja din trecut să interzică accesul complet al automobilelor în oraş. Maşina trebuie lăsată în parcarea din oraşul Täsch, la aproximativ cincisprezece kilometrii depărtare, de unde se poate ajunge în oraş pe cale ferată cu cremalieră Matterhorn Gotthard Bahn. În oraş se circulă cu electromobile, care dau acestui orăşel alpin o atmosferă aparte.

Zermatt-ului este traversat de bulevardul Bahnhofstrass, unde veţi găsi diverse magazine. De la buticuri de lux, până la magazine de articole sportive. Bulevardul vă va duse până la Muzeul Matterhorn, în oraş aflându-se şi muzeul alpinismului unde puteţi vedea cu proprii ochi, printre altele, echipamentele primilor alpinişti.

Regiunea este căutată şi de excursionişti, care au la dispoziţie promenade minunate şi în jur de patru sute de trasee marcate. Pe aceste trasee se poate ajunge la zonele de gheţari sau la lacurile alpine. Cu cale ferată cu cremalieră sau cu telefericul puteţi ajunge în trei regiuni de schi panoramice: Gornergrat, Matterhorn glacier paradise şi Rothorn paradise.

Există o serie întreagă de posibilităţi de petrecere a timpului în oraş. În plus, nu departe, între orăşelele Rand şi Täsch, într-o vale la altitudinea de 1400 metrii, se află terenul de golf Randa-Täsch al Clubului de golf Matterhorn.

Nivelul excelent al serviciilor prestate este unul dintre motivele pentru care în Elveţia vin în fiecare an mulţi turişti. Ţara cantoanelor şi a piscurilor alpine pune la dispoziţia turiştilor până la 60 mii km de trasee turistice şi 3300 km de trasee de ciclism. Vara vă puteţi bucura de oferta de sporturi nautice, iar iarna puteţi schia pe renumitele pârtii elveţiene.

Pentru mai multe informaţii privind achiziţionarea unui imobil în Alpi, precum şi în alte ţări, vizitaţi www.rellox.ro sau treceţi direct la secţiunea specifică:

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: