Investiţiile în apartamente de închiriat din Europa

Investiţiile în achiziţionarea unui imobil cu scopul de a-l închiria ulterior este o strategie de investire cunoscută. Pe lângă investiţiile în imobile locale, investitorii pot realiza investiţii de acest tip şi în străinătate.

În prezent, clienţii companiei Rellox cumpără cel mai frecvent imobile care aduc venituri din închiriere situate mai ales în renumite locaţii din străinătate cu caracter turistic şi de recreere. Utilizează parţial imobilele pentru uz propriu şi în restul anului le închiriază pe termen scurt turiştilor. În acest scop se cumpără în special imobile la mare şi în Alpi. O alternativă o reprezintă şi achiziţionarea de proprietăţi imobiliare în oraşe şi metropole din Europa, cum ar fi Londra, Berlin, Paris ş.a.

Trebuie menţionat că achiziţionarea unui imobil în străinătate este guvernată de legile şi de sistemul fiscal în vigoare din ţara în care se află imobilul, deci condiţiile de investiţii sunt diferite. Însă majoritate ţărilor nu obstrucţionează achiziţionarea proprietăţilor imobiliare de către investitorii străini. Cu toate acestea, trebuie cunoscute detaliat nu numai condiţiile de achiziţionare dar şi cele de utilizare a imobilului., deoarece unele proprietăţi imobiliare nu pot fi închiriate

De ce metropolele

Oraşele mari şi metropolele, cum ar fi Berlin, Paris şi Londra, dar şi centrele regionale, oferă un mare avantaj prin rolul lor economic, politic şi demografic. În general este vorba despre aglomeraţii economice puternice, care atrag investiţii în servicii, industrie, infrastructură ş.a. Oraşele mari atrag banii şi banii atrag oamenii. De aceea, în aceste oraşe se mută nu numai cetăţenii din ţara în cauză, dar şi străinii. În plus, reprezintă şi obiective turistice. Toate acestea creează o condiţie prealabilă pentru cererea de locuinţe, inclusiv pentru cele de închiriat. Astfel, investitorii în locuinţe de închiriat au la dispoziţie mai multe variante: cumpărarea unui imobil cu chiriaş, cumpărarea uni imobil liber cu asigurarea închirierii acestuia pe termen lung, eventual pe termen scurt turiştilor.

Jan Rejcha din compania Rellox, care se specializează în vânzarea de proprietăţi imobiliare din străinătate, menţiona: "În general, se ating venituri sunt mai mari din închirierea unor locuinţe mai mici, tip standard, decât din închirierea proprietăţilor imobiliare de lux, la care, chiar dacă veniturile sunt mai mari, rata de rentabilitate este influenţată de investiţia iniţială mare. Pe de altă parte, în cazul imobilelor de lux se poate atinge o rată rentabilitate interesantă prin intermediul aprecierii propriu-zise a imobilului (specularea creşterii preţului)."

Calculul ratei de rentabilitate

La calcularea ratei de rentabilitate trebuie avute în vedere nu numai veniturile propriu-zise dar şi costurile auxiliare asociate achiziţionării imobilului. Aceste costuri diferă de la o ţară la alta. De regulă, cumpărătorul achită toate costurile de achiziţie, inclusiv impozitul pe transferul dreptului de proprietate.

Trebuie reamintit faptul că în cazul realizării unor venituri din chirie, aceste venituri sunt supuse fiscalităţii locale din ţara în care au fost generate, adică din străinătate. Ţara noastră are acorduri care împiedică impozitarea dublă cu majoritatea ţărilor în care cetăţenii noştri investesc în proprietăţi imobiliare, astfel nu veţi plăti de două ori acelaşi impozit. În prezent, majoritatea ţărilor au tendinţa de a majora impozitele, fapt pentru care se recomandă verificarea tarifelor de impozitare în vigoare.

În continuarea acestui articol ne vom orienta către anumite locaţii selectate, atractive pentru cei interesaţi să investească în imobile de închiriat, din oraşe europene mari, cum ar fi Londra, Paris sau Berlin.

» Vizitaţi oferta de proprietăţi imobiliare de închiriat din oraşe şi metropole.

Articole pe aceeaşi temă:

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: