Locuinţele de agrement din Franţa şi taxe d'habitation

Imobile din Franţa, pe care proprietarii le închiriază şi folosesc şi în scop personal, sunt supuse unei majorări a impozitului pe locuinţă. Chiar dacă guvernul ia în vedere anularea completă a taxe d'habitation pentru proprietarii care locuiesc permanent în imobilele lor, acest lucru nu îi vizează pe proprietarii de apartamente de vacanţă.

Această majorare a taxei a fost implementată în 2015. Autorităţile locale decid dacă să perceapă sau nu această supra-taxă şi care să fie valoarea acesteia. Supra-taxa poate fi în valoare de 5-60 % şi tot mai multe localităţi o aplică. Trebuie să fie însă vorba despre aglomerări cu peste 50 000 de locuitor, unde există o diferenţă mare între oferta şi cererea de pe piaţa imobiliară, datorită căreia găsirea unei locuinţe este dificilă. Aceste condiţii sunt îndeplinite de 1 151 de localităţi din 28 aglomerări şi în 18 % dintre acesta s-a impus această majorare a taxei. Majoritatea au majorat taxa cu 20 %, însă există şi câteva localităţi care au optat pentru plafonul maxim de 60 % (cum ar fi Mouans-Sartoux, Saint-Nazaire, Bidart, Guéthary sau Paris, iar din 2019 şi Nice). (Sursă: www.french-property.com)

Scopul aceste supra-taxe este acela de a limita închirierea pe termen scurt prin intermediul unor site-uri ca Airbnb şi de a-i convinge pe proprietari să-şi închirieze apartamentele pe termen lung. Se pune însă întrebarea dacă această supra-taxă îşi atinge scopul, pentru că este foarte puţin probabil ca proprietarii să renunţa la utilizarea în scop personal doar pentru a evita o rată mai mare a impozitului.

Foto: ThomasLENNE / Shutterstock

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: