Prima parte a legăturii dintre Kaprun cu gheţarul Kitzsteinhorn – în curând

Mai sunt doar câteva zile şi în Kaprun se va inaugura prima porţiune a mult aşteptatului proiect K-onnection.

Acest proiect include două telegondole noi, una cu placare direct din Kaprun până în zona de schi Maiskogel, cealaltă cu plecare de aici până la staţia Langwiedboden, în în zona de schi de pe gheţarul Kitzsteinhorn. Acest lucru permite schiorilor să plece pe schiuri din centrul staţiunii Kaprun pentru a ajunge confortabil chiar sub Kitzsteinhorn. Seara se va putea coborî pe schiuri direct în vale - în centrul oraşului.

Pe 14. decembrie va fi pusă în funcţiune telegondola cu zece locuri Maiskogelbahn, din Kaprun (768 altitudine) până la Maiskogel (1 570 altitudine). Această telegondolă va putea transporta 2 800 de persoane pe oră şi o cursă va dura 12 minute. Va trece prin staţia intermediară Stanger, asigurând accesul la zona pentru începători şi la şcoala de schi. La staţia de îmbarcare veţi putea vizita noul centru Kaprun Center, unde se găsesc casele de bilete, un magazin cu articole sportive, centru de închiriere schiuri şi o magazie pentru 2 000 perechi de schiuri. Telegondola va funcţiona şi vara, facilitând accesul turiştilor la traseele montane marcate.

A doua parte a proiectului, care va lega Maiskogel cu telegondola Kitzsteinhornem 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-Konnection, va fi finalizată în decembrie 2019. Această telegondolă va putea transporta 2 700 de persoane pe oră şi o cursă va dura 9 minute. În cadrul acestui proiect s-a pus accentul pe confortul maxim al schiorilor şi s-au utilizat cele mai moderne tehnologii.

În practică, aceste noutăţi înseamnă că din centrul staţiunii Kaprun se va putea ajunge cu 6 telegondole la staţia terminus Kitzsteinhorn, la altitudinea de 3 029 metri. Această reţea de telegondole va avea o lungime de 12 km. Diferenţa de nivel de 2 261 va fi cea mai mare din Alpii Orientali.

Zona gheţarului va fi astfel accesibilă din două puncte diferite - de la staţia de îmbarcare a telegondolei Gletscherjet, pentru turiştii de o zi şi din centrul oraşului, pentru turiştii cazaţi în hoteluri sau care deţin un apartament personal. De acum, Kaprun va putea oferi siguranţa stratului de zăpadă din octombrie până primăvara, ceea ce-i va consolida renumele de destinaţie de top. Acest aspect va atrage şi mai mulţi investitori.

În toamna lui 2019, adică imediat înainte de a fi inaugurată a doua telegondolă, se va finaliza în Kaprun un nou proiect de apartamente.

Apartamentele vor fi destinate pentru închiriere, însă proprietarii le vor putea folosi în scop personal timp de câteva săptămâni pe an. În timpul sejurului vor putea beneficia de toate serviciile acestui complex, cum ar fi restaurant sau wellness cu piscină.

În centrul staţiunii Kaprun, la câteva minute pe jos de pârtia Maiskogel, este de vânzare un apartament frumos, cu terasă şi loc de parcare în garaj.

O poziţie foarte bună o are şi un alt apartament nou, dintr-un complex cu centru wellness şi fitness. De la acest apartament se poate ajunge pe jos până în centrul staţiunii Kaprun şi până la staţia de îmbarcare a noii telegondole. Automobilul poate fi parcat pe toată durata sejurului într-o parcare din apropiere.

» Ofertă de imobile de vânzare în Kaprun

Foto: Tatiana Popova/Shutterstock, nikolpetr/Shutterstock, Rellox

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: