Străinii sunt baza vânzărilor de imobile din Italia

Scăderea preţurilor imobilelor de pe piaţa italiană îi atrage pe potenţialii cumpărători străini. Chiar dacă volumul de vânzări a scăzut pe total cu 26 %, investitorii străini profită de dificultăţile economiei italiene, cumpărând proprietăţi imobiliare relativ ieftine.

Numai în 2012 străinii au cheltuit în Italia peste două miliarde de euro, vânzările imobilelor de vacanţă crescând cu 14 %. În Italia, cererea internă aproape că a dispărut, fiind înlocuită de cererea venită de la cumpărătorii străini. În cazul imobilelor de lux, cum ar fi din Toscana, potenţialii cumpărători sunt în majoritate străini. Mai ales imobilele de lux cu preţuri peste 500 mii euro, inaccesibile cetăţenilor italieni afectaţi de criza economică, devin pradă a investitorilor străini în căutare de oportunităţi avantajoase de achiziţie.

Chiar dacă experţii presupuneau că în 2011 piaţa imobiliară va ajunge la minimum, şi în decursul lui 2012 s-a înregistrat o scădere a vânzărilor şi a preţurilor. Însă, datorită investitorilor străini, în ultimele şase luni a crescut numărul de proprietăţi imobiliare vândute. Se caută nu numai staţiunile de litoral, dar şi zonele liniştite din împrejurimile lacurilor Como şi Garda.

Deci, se poate constata că, în pofida căderii pieţii imobiliare italiene, interesul pentru achiziţionarea de imobile este încă prezent cu precădere în segmentul de imobile de vacanţă, atractive pentru străini, ceea ce face sesizabilă creşterea volumului de tranzacţii imobiliare.

» Vizitaţi oferta de imobile din Italia.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: