10 orașe de la Adriatică, pe care trebuie să le vizitați

Atracția magică a litoralului croat este strâns legată de farmecul orășelelor de pe uscat și de pe insule. La fiecare colț există ceva din patrimoniu istoric și cultural.

Ospitalitatea localnicilor, care vă va însoți pretutindeni, este de fapt un mod de viață. Cu siguranță că, atunci când călătoriți la Adriatică, nu ar trebui să evitați aceste zece orășele și porturi. Și, înainte de a pleca la mare, uitați-vă și la articolul cu lista de porturi premiate cu Steagul Albastru.

Šipanska Luka

Un orășel - cândva o destinație preferată al nobililor din Dubrovnik - plin de vile minunate și situat într-un golf adânc tăiat, cu vegetație luxuriantă. Veți găsi aici excelente preparate culinare locale. Nu doar de aceea merită vizitat acest port pescăresc.

Korčula

Korčula este împrejmuită de fortificații impunătoare cu turnuri înalte, intercalate cu străzi pietruite. Clădirile de aici au fost martore ale unor evenimente istorice importante, aici născându-se Marco Polo. Este supranumită și „Micul Dubrovník“, deoarece se aseamănă foarte mult cu renumitul oraș. Este situată între Split și Durovnik, fiind foarte căutată de marinari. Dar, tot la fel și de investitori. Cei care sunt interesați de acest loc minunat pot să își aleagă din oferta noastră.

Vis

Vis a fost prima și cea mai importantă colonie grecească de la Marea Adriatică. Frumusețea sa uluitoare este completată de mănăstirea franciscană, de peninsula Priovo, de frumoasa faleză care se întinde de-a lungul coastei și de casele din piatră așezate între albastrul mării și verdeața de pe versanții din jur. În jurul celui mai mare debarcader natural de la Marea Adriatică este întotdeauna animație - în special în timpul sezonului de yachting.

Komiža

Komiža este cel mai vechi sat de pescari de la Marea Adriatică, fiind o destinație preferată pentru mulți navigatori și iahtmeni. Se mândrește cu unul dintre cele mai pitorești porturi adriatice, aflat într-n golf larg, la poalele unor versanți abrupți. Prin arhitectura sa și împrejurimile variate, Komiža este una dintre cele mai frumoase bijuterii nu doar de la Marea Adriatică, ci și din întreaga lume.

Hvar

De pe înălțimile din jurul Hvarului vi se deschid niște priveliști magnifice către portul fotogenic, cu străduțe întortocheate și cu o faleză pitorească pe malul mării. Deasupra portului este cetatea Fortica, un simbol al acestui oraș insular, care i-a captivat pe mulți marinari, personalități celebre și iubitori ai vieții de noapte. Mulți dintre aceștia au visat să locuiască aici în propria casă, ude să revină periodic. Dumneavoastră nu veți avea nicio problemă în acest sens, putându-vă alege din oferta noastră de imobile pe Insula Hvar.

Skradin

Sunetul scos de corul de greieri și broaște este caracteristic pentru pitorescul orășel Skradin, situat la gura râului Krka. Acest oraș vechi, parcă din povești a fost declarat monument cultural. Este un loc de întâlnire preferat al iahtmenilor și reprezintă poarta de intrare în Parcul Național Krka.

Susak

Orașul și insula cu același nume și-u păstrat caracterul istoric. Este renumit prin costumele populare multicolore. Centrul tuturor activităților este Staro Selo, cu portul, zona Gornje Selo fiind dominată de biserica sf. Nicolae. Cele două zone ale orașului sunt unite printr-o scară lungă.

Cres

În liniștitul port medieval Cres veți găsi cel mai des bărci ale pescarilor locali. Centrul este plin de case tipice înguste, care formează în ansamblu un labirint din piatră. Este punctul de plecare ideal pentru călătoriile pe mare în jurul golfului Kvarner.

Rab

Rab este numit pe bună dreptate cel mai frumos oraș din nordul Adriaticii. Este protejat de ziduri fortificate și se caracterizează printr-o arhitectură armonioasă. Pe lângă portul renumit există și alte motive pentru care acest oraș merită vizitat, cum ar fi festivalul Rapska fjera și turnirurile medievale.

Rovinj

Centrul animat este plin de case colorate, deasupra cărora se ridică biserica sf. Eufemie. Orașul este înconjurat de 22 de insule mici și este una dintre cele mai căutate destinații din partea de nord Adriaticii. Noul port vine cu oferte excelente pentru turiști.

Căutați un loc unde să vă ancorați iahtul la Marea Adriatică? În oferta companiei Rellox veți găsi apartamente de vânzare în Croația, dar și case și vile pe litoral, unele chiar cu debarcader propriu. Luați legătura cu noi și vă vom ajuta să alegeți cel mai bun imobil pentru dumneavoastră.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: