Proprietăţi imobiliare în Londra: Numărul cumpărătorilor din străinătate este în creştere

Cumpărătorii străini reprezintă mai mult de o treime din vânzările de imobile în zonele populare din Londra. Investiţiile străine în acest oraş au crescut cu 27 la sută din 2007, Londra devenind astfel o destinaţie cosmopolită. Statisticile arată că 35% din populaţia din Londra, inclusiv suburbiile, s-a născut în afara Marii Britanii.

În prezent a mai apărut încă un aspect interesant. Până acum se considera că majoritatea persoanelor care achiziţionează un imobil în Londra o fac pentru a conserva valoarea acestuia. Din acest punct de vedere, Londra este considerată o locaţie extrem de sigură. Ultimele sondaje de piaţă indică faptul că două treimi din proprietarii de locuinţe sunt străini chiar trăiesc şi lucrează în Londra.

Conform specialiştilor, majoritatea cumpărătorilor străini îşi caută o locuinţă aici nu numai din dorinţa de a investi. În zonele căutate din centrul Londrei, cota acestora este de aproape jumătate (46%), în cele mai preferate locaţii din sud-vest chiar de 83% şi la nord de 79%.

Cumpărătorii străini influenţează semnificativ piaţa cu imobile nou construite. În cele mai căutate locaţii din Londra străinii reprezintă 65% dintre cumpărători, în zonele centrale 70% şi chiar 78% în cazul proprietăţilor imobiliare noi, cu preţuri de peste 5 milioane de lire sterline.

Conform ultimelor analize, cumpărătorii străini au adus în cele mai preferate locaţii din Londra peste 18 miliarde de lire sterline. Acest lucru indică faptul că în ultimele 18 luni cheltuiesc mult mai mult. În ceea ce priveşte cumpărările, formează 34%, iar din punct de vedere al valorii chiar 49%. În 2007, acest raport era de 34, respectiv 37%.

Agenţiile imobiliare au subliniat însă faptul că o situaţie similară a mai fost de câteva ori în trecut şi că globalizarea din Londra nu este ceva nou. Conform aprecierilor, aportul investitorilor străini va fi şi în anii următori în intervalul 25 - 40%, în funcţie de puterea lirei sterline, de evoluţia pieţei imobiliare şi de condiţiile mondiale.

Sunteţi interesaţi de o investiţie imobiliară în Londra? Vă rugăm să ne contactaţi.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: