Proprietăţile imobiliare de pe Coasta de Azur fac parte dintre cele mai căutate proprietăţi din Franţa

Vă atrage ideea petrecerii vacanţei într-o ţară însorită? Doriţi să vă petreceţi timpul liber într-un mod mai puţin activ? Atunci o destinaţie ideală pentru dumneavoastră ar putea fi Coasta de Azur, unde sunt îmbinate căldura şi nisipul, cu toate specificele franceze. 

Brânzeturile, vinurile şi renumitele produse de patiserie franțuzești vor satisface şi poftele celor mai pretenţioşi gurmanzi. Cei care într-adevăr s-au îndrăgostit de Coasta de Azur au posibilitatea de a-şi cumpăra o casă sau un apartament propriu aici. Pentru mai multe amănunte privind modul în care se face achiziţia unei proprietăţi imobiliare, vizitaţi pagina Imobile în Franţa

Coasta de Azur şi-a căpătat renumele în urmă cu două sute de ani, când englezii au descoperit plajele de aici. Au numit această regiune Riviera franceză, dar astăzi este numită mai frecvent Coasta de Azur (Côte d’Azur). Clima locală este cea mai stabilă din ţară, oferind 300 de zile însorite pe an, ceea ce face ca zona să fie şi mai atractivă. Minunatele plaje din regiune sunt foarte căutate de turiştii din toate colţurile lumii. Popularitatea zonei este susţinută în mare măsură şi de celebre evenimente culturale şi sportive, fie că este vorba de Festivalul Internaţional de Film de la Cannes sau Marele premiu de Formula 1 din Monaco. 

Denumirea de Coasta de Azur a primit-i iniţial porţiunea de plajă dintre Cannes şi Menton, cu staţiunile exclusiviste Antibes, Nisa şi Monte Carlo. Recent, regiunea s-a extins şi cu alte staţiuni care au mai degrabă un caracter de familie - Saint-Raphael, Sainte-Maxime şi celebra Saint-Tropez. Uneori, între stațiunile de Coasta de Azur este inclus şi portul din Marsilia.

Cel mai mare oraş de pe Coasta de Azur este Nice, care dispune şi de aeroport. Oraşul are un litoral cu patruzeci de plaje cu nisip. Această staţiune estivală oferă şi o bogată viaţă urbană. Puteţi să vă plimbaţi de-a lungul Promenade des Anglais, unde veţi întâlnii faimosul Hotel Negresco, o capodoperă stilul epocii Belle Epoque. Veţi putea vizita şi târgul de peşti din Place Saint - François sau ruinele unei catedrale din secolul 11, de pe dealul La Château, de unde se deschid privelişti minunate către Baie des Anges (Golful îngerilor).
Cannes este cunoscut în rândul publicului în primul rând datorită Festivalului Internaţional de Film, care are loc în luna mai. Acest fost sat pescăresc oferă în mul mai mult, devenind o stațiune de lux, cu plaje minunate şi hoteluri de primă-clasă. Vă veţi putea plimba pe cunoscuta promenadă Croisette, înconjurată de o mulţime de palmieri, care oferă privelişti frumoase către plajele cu nisip alb fin.

Cu siguranţă că cea mai cunoscută staţiune de pe Coasta de Azur este Saint-Tropez, unde s-a desfăşurat şi acţiunea celebrei serii de filme cu jandarmul Cruchot. La sfârşitul secolului 19, la creşterea renumelui oraşului şi-a adus aportul şi pictorul impresionist Paul Signac, care a făcut ca oraşul să devină popular în rândul artiştilor. Dintre aceştia putem aminti actrițele Catherine Deneuve şi Juliette Binoche. Cele mai bune plaje se află la cca patru kilometrii în sud de centrul oraşului. Golful Pampelonne oferă o plajă de cinci kilometrii lungime şi treizeci de metrii lăţime. Pe lângă plajă şi înot, litoralul însorit vă îmbie să încercaţi şi unele activităţi nautice - windsurfing, schi nautic sau scufundările acvatice. 
Acelaşi climat plăcut ca în Saint-Tropez veţi întâlni şi în Narbonne, Montepelliere sau Antibes. Ultima staţiune menţionată este locul în care Guy de Maupassant a scris o parte din nuvelele sale. Interiorul Rivierei Franceze este acoperit de tufişuri macchia frumos mirositoare dar şi de alte plante suculente, aloe sau eucalipt. 

De aceea nu este de mirare că de mulţi ani, pe primul loc în interesul investitorilor imobiliari se află Coasta de Azur – Nice, Cannes, St. Tropez. Desigur că se pot cumpăra aici proprietăţi exclusive în valoare de milioane de euro, dar şi apartamente standard de la cca. 150 mii euro, situate în staţiuni mai mici. La un preţ asemănător se poate achiziţiona chiar şi un studio mic chiar în Nice. 

Însă întreaga Franţă este căutată de turişti, lucru la care contribuie şi stilul de viaţă francez, francezii ştiind cum să se bucure de viaţă, ţara fiind raiul gurmanzilor. Tot aici se vor simţii bine şi iubitorii vinului bun, dar nu trebuie să uităm nici de renumitele brânzeturi franțuzești care ademenesc prin variaţia de gusturi şi arome. Franţa oferă condiţii pentru o mulţime de activităţi sportive - de la surfing până la drumeţiile alpine şi schiat. Cei care nu sunt amatori de sport, pot vizita nenumăratele monumente culturale, podgorii, catedrale şi alte obiective interesante. O atracţie aparte o reprezintă Parisul. 

Vi se par interesante informaţiile privind achiziţionare proprietăţilor imobiliare din Franţa? A se vedea oferta noastră de imobile pe Coasta de Azur. Vă puteţi uita şi în secţiune privind posibilităţile de achiziţionare a imobilelor din alte ţări mediteraneene:

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.rellox.ro.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: