Proprietăţile imobiliare din Italia îşi păstrează preţurile

Preţurile imobilelor de lux din Italia rezistă în faţa căderii preţurilor. În timp ce de la jumătatea anului 2008 preţurilor caselor de locuit au scăzut cu cca. o treime, preţurile reşedinţelor de lux au scăzut mai puţin, cu aproximativ o cincime.

Cele mai noi date indică faptul că imobilele de lux din Italia sunt chiar în centrul atenţiei. Interesul pentru proprietăţile imobiliare cu valori de peste trei milioane de euro rămâne stabil, dar s-a modificat structura investitorilor.  Pe lângă cumpărătorii tradiţionali din Marea Britanie şi SUA, au apărut mai nou şi locuitorii din Peninsula Scandinavă, Rusia, Olanda şi din ţările Europei Centrale şi de Est. Acest aspect a fost influenţat şi de slăbirea monedei euro din prima jumătate a lui 2012, ceea ce i-a atras mai ales pe investitorii din afara zonei Euro.  

Sardinia este pe primul loc în interesul potenţialilor investitori în imobile de lux din Italia. Un mare număr de potenţiali cumpărători sunt interesaţi de reşedinţe cu valori de peste cinci milioane de euro. Aproximativ o jumătate dintre persoanele interesate de imobile se lux vizează locaţii ca Toscana şi Umbria. Dar şi zona din jurul lacului Como îşi păstrează stabilitatea din acest punct de vedere. Investitorii sunt atraşi nu numai de stabilitatea preţurilor dar şi se accesibilitatea şi calitatea reşedinţelor.

Datorită recesiunii mondiale, o serie întreagă de investitori se reorientează către pieţele imobiliare consacrate, cum ar fi sudul Franţei sau capitala Marii Britanii, Londra.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: