Spania: Alegeţi-vă o proprietate imobiliară într-un complex de golf

Spania este o destinaţie renumită pentru golf. Întreg teritoriul este împânzit de zeci de complexe de golf. Din acest punct de vedere cel mai popular este sudul Spaniei, numai în Andaluzia aflându-se în prezent peste 60 de terenuri de golf, din care aproape jumătate chiar pe litoralul Costa del Sol. Acesta mai poartă şi denumirea de Costa del Golf. Oportunităţile de practicare a golfului asociate cu climatul ideal, fac din Spania una dintre cele mai populare destinaţii turistice. Mulţi oameni s-au decis să-şi cumpere şi un imobil propriu în Spania. 

În Spania, golful a început să se practice destul de târziu, iar dezvoltarea lui a fost relativ lentă. În anul 1950 existau aici zece terenuri de golf de care beneficiau numai câţiva aristocraţi spanioli. O dezvoltare mai mare a acestui sport a avut loc cu zece ani mai târziu, dar nu a reuşit se se menţină. O creştere bruscă a interesului pentru golf a fost înregistrată în anul 1990, când matadorul golfului spaniol, Seve Ballesteros, a declarat că golful va aduce renume ţării şi o mulţime de turişti. 

Ţara are mai multe regiuni în care se practică golful. Pe lângă Andaluzia şi Costa del Sol, deja menţionate, mai sunt şi Costa Blanca, pe malul Mării Mediterane şi Costa Brava, aflată la nord de Barcelona. Primăvara şi toamna sunt perioadele ideale pentru o excursie de golf în Spania, dar se poate juca şi în alte luni. 

Unul dintre cele mai luxoase complexe de golf este Desert Springs Golf Course, aflat în estul Andaluziei. Complexul a primit mai multe premii de prestigiu – de exemplu Cel mai bun proiect de dezvoltare din Spania în anul 2005. Terenul de golf de aici este primul teren din Europa conceput ca unul de deşert, având astfel caracteristici unice. Nu lipsesc de aici izvoarele, cursurile de apă, pâraie uscate, stânci şi cactuşi. Au fost plantate aici peste un milion de plante, unele chiar din SUA. Medul ambiant este întreţinut de un număr de doisprezece angajaţi. 

Terenul a fost proiectat de Peter McEvoy, a fost inaugurat în anul 2002 şi corespunde cerinţelor USGA (United States Golf Association). Îndeplineşte standardele de calitate pentru terenurile de deşert din Arizona şi California. A juca pe aceste teren reprezintă o experienţă de neuitat. Vă puteţi desfăta de priveliştile către munţi, caracterul de deşert al terenului oferind condiţii de joc diferite decât în alte părţi. Aici se vor bucura de joc jucătorii de toate nivelurile. 

Calitatea acestui complex este demonstrată şi de faptul că English Golf Union (Asociaţia Engleză de Golf) şi Welsh Ladies Golf Union (Uniunea de Golf a Damelor din Ţara galilor) au ales acest complex ca "reşedinţă spaniolă" a lor. Royal Spanish Golf Federation (Federaţia Regală de Gold din Spania) a ales Desert Springs ca loc de desfăşurare a  turneului Spanish Amateur Open din martie 2004. 

Însă veţi găsi aici mult mai multe terenuri de golf, selecţia fiind foarte variată. Dacă v-aţi plictisit de gol, vă veţi putea relaxa pe plajele de nisip de pe malul mării. Mai puţin de o oră cu maşina se află parcul tematic Oasys – Mini Hollywood, cu o rezervaţie naturală în care sunt multe animale sălbatice şi un sat tipic din Vestul sălbatic, înconjurat de singurul deşert din Europa, Taberna, unde s-au turnat o serie întreagă de filme western, inclusiv Cei şapte magnifici. 

Însă veţi găsi aici o mulţime întreagă de alte modalităţi de petrecere plăcută a timpului liber. În sudul ţării puteţi încerca windsurfing-ul, schiul nautic, sau puteţi vizita nenumăratele parcuri acvatice. Nu este de mirare că proprietăţile imobiliare din Spania se bucură în ultimii ani de interesul tot mai mare al investitorilor. Acest lucru este dat de preţurile avantajoase ale imobilelor spaniole. În plus, există o selecţie variată de tipuri de case şi apartamente - cu vedere la mare, la terenul de golf sau proprietăţi cu caracter gastronomic.

În prezent, interesul cumpărătorilor este concentrat în primul rând asupra litoralului, cum ar fi Costa del Sol sau Costa Blanca. Apartamentele noi se pot cumpăra de la cca. 120 mii EUR, casele în serie de la 200 mii EUR, iar casele independente de la 300 mii EUR. Multe dintre aceste case noi sunt construite direct pe terenurile de golf şi în apropierea plajelor. O altă atracţie pentru mulţi investitori o reprezintă posibilitatea de închiriere ulterioară a proprietăţilor achiziţionate, lucru care funcţionează perfect în regiune. 

Dar nu numai în Spania puteţi achiziţiona o proprietate în apropierea terenurilor de golf, existând şi alte ţări care oferă astfel de posibilităţi. De exemplu, nu ar trebui să scape atenţiei dumneavoastră proprietăţile de golf din Austria, unde au apărut o serie întreagă de proiecte interesant în apropierea staţiunilor alpine. Pentru mai multe informaţii despre modul de achiziţionare a unui imobil în străinătate vizitaţi site-ul www.rellox.ro.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: